KONYA-KAPADOKYA-KAYSERİ-ERCİYES KAYAK MERKEZİ GEZİSİ Tur Programı
Kalkış Yerleri: Okul Bahçesi
PROGRAM
1 Gün: Antalya-Konya-Kapadokya

Saat 06:00`da okulumuzun önünde buluşuyor ve gezimizi başlatıyoruz. Yaklaşık dörtbuçuk  saatlik yolculuk sonrası Konya’ya ulaşıyoruz İlk durağımız  Mevlana Müzesi ve Yeşil Türbe oluyor Mevlana Müzesi'nin bulunduğu Mevlevi Dergahı'nın iç avlusundaki çilehane, mutfak, şadırvan, ve türbeleri rehberimizin anlatımlarıyla geziyoruz.Daha sonra Şerafettin Bey Cami önünden geçerek, Şems-i Tebrizi Camisi'ne gidiyoruz.Mevlana’nın sırdaşı ve yol arkadaşı olan Şems'in Türbesi bu caminin içindedir. Öğle yemeği için vereceğimiz serbest zamandan sonra Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'ni Gezmeye gidiyoruz.Binlerce bitki ve kelebeğin bulunduğu ,muhteşem renkli kelebekleri hayranlıkla izliyor ve ardından Eski bir Rum köyü olan Sille’ye geçiyoruz. 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri Sille, tarihi kaynaklarda farklı kültürlerin bir arada yaşadığı,Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait camiler, hamamlar, çeşmeler, köprüler gibi Türk-İslam eserleri ni tanıma imkanı buluyoruz.sonrasında aracımıza geçiyor ve Nevşehir yolculuğumuzu başlatıyoruz.Konaklama  ve akşam yemeğimizi almak üzere otelimize yerleşiyoruz.



2 Gün: Kapadokya

Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında kısa doğa yürüyüşleri ve fotoğraf molalarıyla süsleyeceğimiz “Kapadokya keşif turumuz” için yola çıkıyoruz ve  Ihlara Vadisine ulaşıyoruz. Türkiye’nin “Grand Kanyon’u” olarak da adlandırılan bu vadi, milyonlarca yıllık süreçte Melendiz Çayının zemini aşındırması sonucu oluşmuş, 14 kilometre uzunluğa ve ortalama 110 metre derinliğe sahip kanyon görünümlü bir vadi. Vadiye inip nehir boyunca yapacağımız yürüyüş esnasında kayalara oyulmuş sayısız barınakları görme ve en önemli kiliseleri gezme imkânı buluyoruz.

 Milyonlarca yıl önce Erciyes Dağı, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların yağmur ve rüzgâr tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan bu benzersiz bölgenin en özel ve önemli yerlerini tanımak için bugün yeterince vaktimiz olacak. Zelve ve Paşabağ ziyaretlerinin ardından Çavuşin Köyünün merkezine ulaşıyor, eski yerleşim alanı olan ve bir toprak kayması sonrasında terkedilmek zorunda kalınmış olan bölgeyi dolaşıyoruz.Sonrasında  Göreme Açık Hava Müzesi’ne geçiyoruz ve  Hristiyanlık tarihi açısından tam bir kaynak niteliğindeki kiliseleri ziyaret ediyor, aynı zamanda bir manastır olarak hizmet vermiş bu bölgedeki kiler, mutfak, yemekhane gibi diğer yaşam alanlarını geziyoruz.  Akabinde ise Kapadokya’nın sembolü olarak da görülen meşhur üç güzeller peribacalarında fotoğraf molası veriyoruz. Kapadokya’ya has ve de çömlek ustalarının el emeği göz nuru eserlerini İmalattan sergi salonundaki vitrine kadar tüm evreleriyle izleme imkânı buluyoruz.ve otelimize  dönüyoruz.Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: Kapadokya-Kayseri

Kahvaltı sonrasında otelden ayrılıp, Kapadokya’yı en panoramik noktadan izlemeye gidiyoruz. Hem savunma amaçlı bir kale gibi kullanılan, hem de yerleşim alanı olarak hizmet vermiş Uçhisar Kalesine çıkıyoruz. Tüm bölgeye ve de özellikle Güvercinlik Vadisine hâkim bu devasa kayanın üzerinden tüm Kapadokya’yı kuşbakışı izleme imkânı buluyoruz. Akabinde Kapadokya denilince akla gelen en özel ziyaretlerden biri olan yeraltı şehri ziyaretimizi gerçekleştirmek için yola çıkıyoruz. Bölgenin gezilebilen en büyük ve en meşhur yeraltı şehri olan Derinkuyu’ya ulaşıyor, tarihi en az 5.000 yıl olan bu muhteşem yapıyı rehberimiz eşliğinde gezdikten sonra Kayseri’ye gitmek üzere aracımıza geçiyoruz.Yaklaşık bir buçuk saatlik yolculuğun ardından Kayseri’ye ulaşıyor ve şehir içinde yapacağımız panoramik  gezimizden sonra sırasıyla  Arkeoloji Müzesi, Esnaf Müzesi, Güpgüpoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi Atatürk Evi , Vezir Han, Ulu Cami, Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi ( Selçuklu Uygarlığı Müzesi), Alaca Kümbeti'nin gezilmesinden sonra otelimize yerleşiyoruz Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: Kayseri Erciyes Kayak Merkezi

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası ilk olarak;  Osmanlılar zamanında yapılan kapalıçarşılar arasında İstanbul Kapalıçarşı'dan sonra en büyüğü olarak kabul edilen Kayseri Kapalıçarşısı nı geziyoruz.Burada vereceğimiz serbest zamanın ardından Erciyes Kayak Merkezi’ne doğru hareket ediyoruz.Erciyes Kayak merkezinde dileyenler  Kayak – Teleferik vb. kar aktivitelerden faydalanıyor.Öğle yemeği ardından kar aktivitelerimize kaldığımız yerden devam ediyor ve sonrasında Antalya’ya dönmek üzere aracımıza geçiyor,bir  sonraki gezimizde buluşmak üzere vedalaşıyoruz



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://antalyaokulturlari.com/tur-649-konya-kapadokya-kayseri-erciyes-kayak-merkezi-gezisi.html

    Demircikara Mahallesi Burhanettin Onat Caddesi Arıtürk Sitesi A Blok No: 89/5 ( Eski KOMAŞ Yeni MİGROS karşısı ) Muratpaşa / ANTALYA
    02422376497


    Bu çıktı 19.04.2024 17:38 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.