GAP TURU Tur Programı

 

 

Kalkış Yerleri: BELEK-ANTALYA-BELDİBİ-GÖYNÜK-KEMER- ALANYA-MANAVGAT-SİDE
PROGRAM
1 Gün: ANTALYA - GAZİANTEP

Turumuza katılmak isteyen misafirlerimiz için BELEK-ANTALYA-BELDİBİ-GÖYNÜK-KEMER- ALANYA-MANAVGAT-SİDE Bölgelerinden Belirtilen saatte belirtmiş olduğunuz alınış noktası sonrası GAZİANTEP varış.

HAREKET SAATİ:



2 Gün: GAZİANTEP ÇEVRE GEZİLERİ

Yolda alacağımız  kahvaltı sonrası ( Ekstra ), Toros Dağları’nın eteklerinden geçip Çukurova'yı da görerek Gaziantep’e ulaşarak turumuza başlıyoruz. İlk durağımız ise Antik Çağın en önemli kentlerinden birisi olan Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan zengin eserlerin sergilendiği Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi olacak. Rehberimizin anlatımları sonrasında müzeden ayrılarak aynı zamanda geleneksel bir Gaziantep evi olan Medusa Evi’ne ( Taş Ev ) hareket. Cam eserleri müzesi olmasının yanı sıra geleneksel Antep işlerinin yapılıp sergilendiği yeri gördükten sonra, dileyen misafirlerimiz verilen serbest zamanda Eski Antep Çarşıları’nda alışveriş yapabilirler. Gaziantep Merkezde Konaklama ve Akşam Yemeği  

SABAH KAHVALTISI:(EXTRA)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



3 Gün: GAZİANTEP-BİRECİK-HALFETİ-RUMKALE-ŞANLIURFA -BİRECİK

Sabah aldığımız kahvaltı sonrası Birecik’e hareket ediyoruz. İlk önce Kelaynak Kuşları (Milibis Baldibis) Koruma İstasyonu’nu görerek soyları tükenme tehlikesi altında olan bu değerli tür hakkında bilgi aldıktan sonra yaklaşık bir saatlik otobüs yolculuğu sonrası “Karagül” anlamına gelen Halfeti’ye varıyoruz. Burada teknemize binerek Birecik Barajı’nın sular altında bıraktığı, sadece minaresinin sular içinden görülebildiği Savaşan Köyü ve Rumkale’ye hareket ediyoruz. Karayolu bulunmayan Rumkale’yi tekne ile gezdikten sonra öğlen yemeğimizi de alarak tekrar iskeleye dönüyoruz. Belirlenen saatte aracımız ile buluşarak iki saatlik keyifli otobüs yolculuğu ile Şanlıurfa’ya varıyoruz.Sehir sınırları içinde kalan 14 peygamber ziyaretinden en önemlisi olan İbrahim Peygamber’in Doğduğu Kutsal Mağarayı, Hz. İbrahim Makamını, Ayn-ı Zeliha Gölü’nü ve Balıklı Göl’ü gördükten sonra dileyenler rehberimiz eşliğinde Kapalıçarşı içindeki Gümrükhan’a yürüyebilirler. Halen aktif olan handa dileyen misafirlerimiz otantik kafelerde oturarak hanın keyfini çıkarabilirler, dileyenler ise serbest alışveriş yapabilirler. Belirlenen saatte Şanlıurfa Merkezde otelimize varıyoruz. Yörenin Kültürü SIRA GECESİ ve Akşam Yemeği (EXTRA) ücretlidir.

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(SIRA GECESİ)

KONAKLANACAK OTEL:



4 Gün: ŞANLIURFA-HARRAN-BOZOVA-ATATÜRK BARAJI- KAHTA-NEMRUT-ADIYAMAN

Sabah otelde saat 07.00’de yapılan kahvaltı sonrası aracımız ile Harran’a ulaşıyoruz. Geleneksel Harran mimarisi olan Karınca Evlerde yöresel kıyafetler giyerek mırra içip yorgunluk atıyoruz. Daha sonra dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesi, Ulucamii, Rasathane ve Şehir Surlarını görerek Harran’dan ayrılıyoruz – Dünyanın En Eski Tapınaği Göbeklitepe yide Rehberimizin anlatımıyla ziyaret edip Türkiye’nin medar-ı iftiharı Atatürk Barajı’na hareket ediyoruz. İnşaası sırasında ölenlerin anısına yapılmış olan Şehitler Anıtı’nı ziyaret edip, Seyir Terasından barajı ve baraj gölünü gördükten sonra hareketle ortalama 45 dakikalık yolculuk sonrası Adıyaman’a ulaşıyoruz. bizleri bekleyen minibüslere binerek Kommagene Krallığı’nın kraliçe ve prensesleri için yapılan Karakuş Tümülüsü’ne hareket ediyoruz. Dört yöne bakan dört steli gördükten sonra Roma İmparatorluğu’nun efsanevi XVI. Lejyonu’nun inşa ettiği Cendere Köprüsü’nü görerek Kartal Yuvası’nı andıran Kommagene Krallığı’nın kutsal kraliyet tapınaklarının ve idare binalarının bulunduğu Arsemia Antik Kenti’ne vararak Anadolu’nun en büyük kaya yazıtlarından birisini de girişinde barındıran Hierotezyon ve üzerinde ünlü Tanrı-Kral Tokalaşma Sahnesi ( Antiochos-Heracles ) ’ni görerek ayrılıyor ve yolumuza gene minibüslerimizle devam ediyoruz. Yaklaşık yarım saatlik bir minibüs yolculuğu ardından araçlarımızdan ayrılarak yaya olarak Nemrut Dağı’na çıkıyoruz. İlk olarak Doğu Terası’nda bizleri bekleyen Tanrı heykellerini gördükten sonra Tören Yolu’nu takip ederek Batı Terası’na varıyoruz. Buradaki heykelleri güneşin batışı eşliğinde izledikten sonra bizleri bekleyen minibüslere binerek Adıyaman Merkezdeki otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği.

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



5 Gün: ADIYAMAN-DİYARBAKIR-BİSMİL-BATMAN-HASANKEYF-MİDYAT-MARDİN

Otelimizde sabah erken aldığımız kahvaltı sonrası hareket ile Diyarbakır Surlarını kısa bir anlatımla  - Batman üzerinden Ilısu Barajı’nın suları altında kalma tehlikesi olan Hasankeyf’e varıyoruz. İpek Yolu’nun Dicle üzerindeki geçiş noktası olmasından dolayı kesintisiz imar gören Hasan Keyf’te; Artuklu, Eyyubi ve Osmanlı izlerini görmek için yeni köprünün yanında fotoğraf molası veriyoruz. Buradan Artuklu Köprüsü başta olmak üzere tüm “Hasan Keyf”i seyrettikten sonra keyifli otobüs yolculuğu ardından Gercüş üzerinden Midyat’a hareket ediyoruz. Yöresel mimarinin en güzel eserlerinden biri olan Sıla dizisinden aşina olduğunuz Midyat Konukevi’ni geziyoruz. “Telkari” Pazarında ( Gümüşçüler Çarşısı ) verilen kısa mola sonrası  Akşam yemeği ve konaklama.

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



6 Gün: MARDİN-GAZİANTEP

Sabah otelde yapılan kahvaltı sonrası aracımız ile Mardin merkeze hareket ediyoruz. Mardin Eski Şehir Meydanı’nda aracımızdan inerek yaya olarak Mardin gezimize başlıyoruz. Yürüyüşümüz sırasında zaman zaman ana caddeyi, bazen dar sokakları ve abbaraları kullanacağız. Yaya olarak yapılacak gezide sırasıyla Meryem Ana Kilisesi ve Patrikhane (Mardin Arkeoloji ve Etnografya Müzesi), Abdüllatif Camii, Gazi Paşa İlk Öğretim Okulu, PTT binası, Zinciriye Medresesi, Şehidiye Camii, Sabancı Mardin Kent Tarihi (eski askeriye) Müzesini gördükten sonra öğlen yemeği için Yeni Mardin’de serbest zaman. Yemekten sonra ilk durağımız Deyrulzaferan Manastırı olacak. Manastırın gezilmesi sonrası belirlenen saatte Kasımiye Medresesi’ne hareket. Mezapotamya manzarasını seyrederek bu muhteşem yapıyı rehberimizden dinliyoruz. Belirlenen saatte Gaziantep’e hareket ediyoruz. Yolda verilen ihtiyaç molası sonrası Gaziantep Merkezdeki otelimize yerleşme Akşam Yemeği.

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



7 Gün: GAZİANTEP-HATAY

Sabah otelimizde alacağımız erken kahvaltı ardından  Hatay’a doğru yola çıkıyoruz. Hatay- Antakya’daki ilk durağımız olan dünyanın ilk kilisesi ve hac mekanlarından birisi olan St. Piere Kilisesi’ne ( eğer açık ise ) varıyoruz. Kilisenin gezilmesinden sonra Roma Mimarisi’nin vazgeçilmez öğesi mozaiklerin sergilendiği dünyanın 2. büyük mozaik müzesi olma ünvanına sahip Antakya Mozaik Müzesi’ni gezmeye başlıyoruz. Gezi sonrası verilen serbest zaman icerisinde dileyen misafirlerimizle Habibineccar Camii, Katolik ( Eğer açık ise ) ve Protestan Kiliseleri ( Eğer açık ise ), Uzun Çarşı gezisi yapılacaktır. Sonrasında Harbiye Şelalesi nide Görerek Otelimize Yerleşme Akşam Yemeği ve Konaklama.

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ:(OTEL DE)

KONAKLANACAK OTEL:



8 Gün: HATAY - ADANA - MERSİN - ANTALYA

Sabah Otelde Aldığımız Kahvaltı Sonrası Adana’ya Hareket Adana Merkezde Serbest Zaman ve Sabancı Cami - Adana Taşköprü fotoğraf molası Sonrası Tarsus’a Hareket Yedi Uyuyanlar (Eshab-ı Keyf ) Gezisi  ,St. Paul Kuyusu, Nusret Mayın Gemisi Gezilerinide tamamlayarak Araçlarımıza yerleşiyoruz Yolda verilecek molanın ardından almış olduğumuz noktalara sizleri bırakıp bir başka TALYA TUR organizasyonun da görüşmek üzere ayrılıyoruz.

SABAH KAHVALTISI:(OTEL DE)

ÖĞLEN YEMEĞİ: (EXTRA)

AKŞAM YEMEGİ: (EXTRA)

ANTALYA DÖNÜŞ SAATİ:

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://antalyaokulturlari.com/tur-22-gap-turu.html

    Demircikara Mahallesi Burhanettin Onat Caddesi Arıtürk Sitesi A Blok No: 89/5 ( Eski KOMAŞ Yeni MİGROS karşısı ) Muratpaşa / ANTALYA
    02422376497


    Bu çıktı 25.04.2024 21:01 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.